В този блог тези които се интересуват ще намерят някои автентични документи от архивите на българската държавна сигурност отнасящи се до тези които са имали куража лице в лице да заявят че отстояването на ценностите на цивилизацията дала възхода на Европа са по важни дори от тяхното физическо оцеляване. Ще намерите и автентични разяснения за престъпните методи на юмрука на комунистическия режим - дс. Ще намерите обяснение на въпроса защо тези служби не са имали и не могат да имат нищо общо със традиционните разузнавателни и контра-разузнавателни служби съществуващи в демократичните общества. Ще и ще и ще . Но по-добре ще бъде сам читателят който се заинтересува да прецени.

Във по-голямата част от публикуваните в този блог документи, излизат в публичното пространство редица имена на достойни българи които със живота си са защитили определени ценности, за сега поне официално приети от днешното българско общество като водещи. Техните палачи обаче и до днес полагат огромни усилия да скриват истината от младите българи както правеха това в продължение на 45 години.

В тези си опити те намират сериозен съюзник в лицето на част от бившата соц-интелигенция вече повече от 20 години. Тук бих желал да подчертая, че става дума само за част и то точно тази част която водена от низки кариеристични подбуди не е подбирала средствата за да се нареди в първите редици за почести, пари и други награди от комунистическата власт. Тези напористи герои са прегазили навремето десетки, да не кажа хиляди, свои колеги които ако не са проявили геройство поне са проявили достойнство и честност. А самата проява на тези качества през онези времена е вече геройство.

След всеки документ ще посоча списък на имената появяващи се в документа. Ще направя връзка за това име в очакването постепенно да се запълват празните места около тези имена. Надявам се, че млади изследователи, студенти и други ще подкрепят и продължат делото на Петър Добрев, Николай Василев, Виктория, Даниела Горчева и други задълбочавайки в този процес.

неделя, 2 януари 2011 г.

Справка от системата ИСКРА изготвена на 29 май 1990 година от тъй наречената НСЗК

Тази справка е изготвена от офицера от шесто управление на дс Емил Миланов отговорен за оперативното координиране на разработката ДЕМОКРАТА след моето нелегално напускане на страната през август 1981 година. Води се под Номер ВЕ 13860 /ВЕ-вражеска емиграция/. Откритч е през 1998 година в системата ИСКРА
Първа и втора страници от справката изготвена на 29 май 1990 година клик върху картината за увеличение

Трета и четвърта страници от справката изготвена на 29 май 1990 година клик върху картината за увеличение

Пета и последна страница от справката изготвена на 29 май 1990 година клик върху картината за увеличение

Няма коментари:

Публикуване на коментар