В този блог тези които се интересуват ще намерят някои автентични документи от архивите на българската държавна сигурност отнасящи се до тези които са имали куража лице в лице да заявят че отстояването на ценностите на цивилизацията дала възхода на Европа са по важни дори от тяхното физическо оцеляване. Ще намерите и автентични разяснения за престъпните методи на юмрука на комунистическия режим - дс. Ще намерите обяснение на въпроса защо тези служби не са имали и не могат да имат нищо общо със традиционните разузнавателни и контра-разузнавателни служби съществуващи в демократичните общества. Ще и ще и ще . Но по-добре ще бъде сам читателят който се заинтересува да прецени.

Във по-голямата част от публикуваните в този блог документи, излизат в публичното пространство редица имена на достойни българи които със живота си са защитили определени ценности, за сега поне официално приети от днешното българско общество като водещи. Техните палачи обаче и до днес полагат огромни усилия да скриват истината от младите българи както правеха това в продължение на 45 години.

В тези си опити те намират сериозен съюзник в лицето на част от бившата соц-интелигенция вече повече от 20 години. Тук бих желал да подчертая, че става дума само за част и то точно тази част която водена от низки кариеристични подбуди не е подбирала средствата за да се нареди в първите редици за почести, пари и други награди от комунистическата власт. Тези напористи герои са прегазили навремето десетки, да не кажа хиляди, свои колеги които ако не са проявили геройство поне са проявили достойнство и честност. А самата проява на тези качества през онези времена е вече геройство.

След всеки документ ще посоча списък на имената появяващи се в документа. Ще направя връзка за това име в очакването постепенно да се запълват празните места около тези имена. Надявам се, че млади изследователи, студенти и други ще подкрепят и продължат делото на Петър Добрев, Николай Василев, Виктория, Даниела Горчева и други задълбочавайки в този процес.

четвъртък, 6 януари 2011 г.

1980/11/06 Справка от външно наблюдение. Такива имаше десетки но тези са само за модел


Няма коментари:

Публикуване на коментар